Buzau 203k

Intr-una din zilele libere am hotărât să vizitez câteva obiective turistice din Buzău. Cu ajutorul Google Maps mi-am făcut un mic circuit. Din nefericire am aflat ca, per total, circuitul este dificil pentru o mașină mica. Din punctul de vedere al stării drumurilor, cred că, in acest weekend, am fost pe cele mai proaste drumuri din Romania. Ca prim sfat, nu va ghidați intru totul după aplicația Google Maps, sau mai rău, Waze. Țineți cont că este o aplicație de navigație creată de o echipă de oameni care nu au cum sa fie conectați la realitatea românească. Nu este vina lor. Va puteți baza pe aplicație doar ca o  harta a drumurilor așa cum apare în orice harta offline, lăsând partea de navigație mai degrabă pe indicațiile verbale ale localnicilor. Fără aceste indicații este posibil sa nu ajungeți la destinație, decât poate cu un 4×4 și un conducător pe măsură. 

# Babele de la Ulmet
Ușor accesibil. Se plătește 5 lei taxa de intrare. De-a lungul unui strat de gresie s-au creat Trovanți de diferite forme. Trebuie vizitată și partea împădurită.

# Sat Nucu și Așezările Rupestre
Accesul cu mașina este de nivel ușor spre mediu iar ultimii 10 km sunt pe drum pietruit, cu porțiuni de o banda in ambele sensuri. Exista o parcare, unde se plătește bilet intrare la obiective și de la care se merge pe jos. Partea pozitivă este prezenta unui panou cu circuitele disponibile pentru plimbare. De-a lungul circuitului ales am găsit, la intervale regulate, cate un panou explicativ despre formațiunile geografice din zonă care îți dau impresia unui tur ghidat într-un muzeu. Așezările Rupestre sunt impresionante.

# Lac Mocearu
Traseul auto pana la lac este dificil. Drumuri foarte proaste. Accesul dinspre sat Nucu se face prin intersecția cu DJ 203k.
Pe parcurs, drumul te duce prin sate izolate lăsând impresia se va termina brusc la fiecare cotitura. Odată ajunși la locație, te poți bucura de priveliște și aer curat.

# Platoul Salin Meledic
La aproximativ 10km de lacul Mocearu, se afla localitatea Lopătari și Platoul Salin Meledic.
Platoul se termina brusc în vale și expune secțiunea de pământ amestecat cu sare de o frumusețe aparte. Am vizitat și Platoul propriu-zis, dar nu am găsit nimic deosebit. Nu este nimic pentru a atrage un turist, doar un magazin mixt la intrarea unui fost Complex Turistic.

# Drumul spre Buzău
Drumul de intoarcere spre oraș se face pe DJ 203k. Se pare că drumul este in reabilitare de ceva vreme. Avem porțiuni cu semafor pentru circulația pe o singura bandă, la care poți aștepta până la 5-10 minute.
Drumul este plin de praf fin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: